Granola orzechowo-cynamonowa
Granola dobra na wszystko! Dziś w typowo jesiennej wersji, bo z cynamonem.
Granola orzechowo-cynamonowa
Granola dobra na wszystko! Dziś w typowo jesiennej wersji, bo z cynamonem.
Porcje
Czas przygotowania
4
porcje
7
min
Czas oczekiwania
10
min
Porcje
Czas przygotowania
4
porcje
7
min
Czas oczekiwania
10
min
Składniki
5
łyżek
płatków owsianych górskich
10
łyżek
orzechów włoskich
1
łyżka
brązowego cukru
2
łyżki
płynnego miodu
0,5
łyżeczki
cynamonu
Sposób przygotowania
Składniki dokładnie ze sobą mieszam.
Wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekę ok. 10 minut w 180°C mieszając w połowie pieczenia.
Wyciągam blachę z piekarnika i daję granoli ostygnąć.
Gdy ostygnie i stanie się krucha przekładam ją do słoika i trzymam ją zawsze pod ręką.