Upieczona granola na blaszce - | lunchboxodkuchni.pl
Granola orzechowo-cynamonowa
Granola dobra na wszystko! Dziś w typowo jesiennej wersji, bo z cynamonem.
Upieczona granola na blaszce - | lunchboxodkuchni.pl
Granola orzechowo-cynamonowa
Granola dobra na wszystko! Dziś w typowo jesiennej wersji, bo z cynamonem.
Porcje Czas przygotowania
4porcje 7min
Czas oczekiwania
10min
Porcje Czas przygotowania
4porcje 7min
Czas oczekiwania
10min
Składniki
  • 5łyżek płatków owsianych górskich
  • 10łyżek orzechów włoskich
  • 1łyżka brązowego cukru
  • 2łyżki płynnego miodu
  • 0,5łyżeczki cynamonu
Sposób przygotowania
  1. Składniki dokładnie ze sobą mieszam.
  2. Wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  3. Piekę ok. 10 minut w 180°C mieszając w połowie pieczenia.
  4. Wyciągam blachę z piekarnika i daję granoli ostygnąć.
  5. Gdy ostygnie i stanie się krucha przekładam ją do słoika i trzymam ją zawsze pod ręką.