Jaglanka na mleku kokosowym z pomarańczą i gorzką czekoladą
Jaglanka na mleku kokosowym z pomarańczą i gorzką czekoladą
Porcje
Czas przygotowania
1
5
min
Czas gotowania
3
min
Porcje
Czas przygotowania
1
5
min
Czas gotowania
3
min
Składniki
5
łyżek
płatków jaglanych błyskawicznych
1
mała
pomarańcza
1
szklanka
napoju kokosowo-ryżowego
potocznie zwane mlekiem kokosowo-ryżowym (dostępne np w Lidlu)
4
kostki
gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania
Mleko i płatki wkładam do rondelka i zagotowuję.
Gotuję 3 minuty na małym ogniu mieszając kilka razy.
Pomarańczę obieram i kroję w plastry.
Czekoladę łamię lub siekam w drobniejsze kawałki.
Jaglankę przed zjedzeniem podgrzewam bez dodatków. Pomarańczę i czekoladę układam na wierzchu na chwilę przed zjedzeniem.