Jaglanka z pomarańczą i czekoladą | lunchboxodkuchni.pl
Jaglanka na mleku kokosowym z pomarańczą i gorzką czekoladą
Jaglanka z pomarańczą i czekoladą | lunchboxodkuchni.pl
Jaglanka na mleku kokosowym z pomarańczą i gorzką czekoladą
Porcje Czas przygotowania
1 5min
Czas gotowania
3min
Porcje Czas przygotowania
1 5min
Czas gotowania
3min
Składniki
  • 5łyżek płatków jaglanych błyskawicznych
  • 1mała pomarańcza
  • 1szklanka napoju kokosowo-ryżowegopotocznie zwane mlekiem kokosowo-ryżowym (dostępne np w Lidlu)
  • 4kostki gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania
  1. Mleko i płatki wkładam do rondelka i zagotowuję.
  2. Gotuję 3 minuty na małym ogniu mieszając kilka razy.
  3. Pomarańczę obieram i kroję w plastry.
  4. Czekoladę łamię lub siekam w drobniejsze kawałki.
  5. Jaglankę przed zjedzeniem podgrzewam bez dodatków. Pomarańczę i czekoladę układam na wierzchu na chwilę przed zjedzeniem.