Jogurt naturalny z granolą jabłkowo-cynamonową | lunchboxodkuchni.pl
Jogurt naturalny z granolą jabłkowo-cynamonową
Jogurt naturalny z granolą jabłkowo-cynamonową | lunchboxodkuchni.pl
Jogurt naturalny z granolą jabłkowo-cynamonową
Porcje Czas przygotowania
1 10min
Czas oczekiwania
15min
Porcje Czas przygotowania
1 10min
Czas oczekiwania
15min
Składniki
granola
  • 15łyżek płatków owsianych górskich
  • 8łyżek orzechów włoskich
  • 1łyżka miodu
  • 1łyżeczka cynamonu
  • 1 jabłko
baza
  • 1 mały jogurt naturalny
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzewam piekarnik do 190° C.
  2. Orzechy drobno siekam.
  3. Jabłko obieram ze skórki i ścieram na grubych oczkach tarki.
  4. Wszystkie składniki na granolę mieszam ze sobą do uzyskania jednolitej masy i wykładam na blachę wyłożoną pergaminem.
  5. Piekę ok. 15 minut mieszając w międzyczasie co najmniej raz.
  6. Gdy granola ostygnie, do słoiczków wykładam najpierw jogurt, następnie granolę.
  7. Resztę granoli chowam do słoika, by mieć ją pod ręką w „leniwe dni”.