Jogurt naturalny z granolą jabłkowo-cynamonową
Jogurt naturalny z granolą jabłkowo-cynamonową
Porcje
Czas przygotowania
1
10
min
Czas oczekiwania
15
min
Porcje
Czas przygotowania
1
10
min
Czas oczekiwania
15
min
Składniki
granola
15
łyżek
płatków owsianych górskich
8
łyżek
orzechów włoskich
1
łyżka
miodu
1
łyżeczka
cynamonu
1
jabłko
baza
1
mały jogurt naturalny
Sposób przygotowania
Rozgrzewam piekarnik do 190° C.
Orzechy drobno siekam.
Jabłko obieram ze skórki i ścieram na grubych oczkach tarki.
Wszystkie składniki na granolę mieszam ze sobą do uzyskania jednolitej masy i wykładam na blachę wyłożoną pergaminem.
Piekę ok. 15 minut mieszając w międzyczasie co najmniej raz.
Gdy granola ostygnie, do słoiczków wykładam najpierw jogurt, następnie granolę.
Resztę granoli chowam do słoika, by mieć ją pod ręką w „leniwe dni”.