Jogurt naturalny z granolą i pieczonymi jabłkami z cynamonem w miseczce | lunchboxodkuchni.pl
Jogurt naturalny z pieczonym jabłkiem i granolą
Jabłka z cynamonem to połączenie wręcz idealne. Podczas pieczenia tracą swoją kwasowość. W takiej formie są idealnym dodatkiem do jogurtu naturalnego i granoli. Można upiec ich więcej i podjadać, gdy przyjdzie ochota.
Jogurt naturalny z granolą i pieczonymi jabłkami z cynamonem w miseczce | lunchboxodkuchni.pl
Jogurt naturalny z pieczonym jabłkiem i granolą
Jabłka z cynamonem to połączenie wręcz idealne. Podczas pieczenia tracą swoją kwasowość. W takiej formie są idealnym dodatkiem do jogurtu naturalnego i granoli. Można upiec ich więcej i podjadać, gdy przyjdzie ochota.
Porcje Czas przygotowania
2porcje 15min
Czas oczekiwania
30min
Porcje Czas przygotowania
2porcje 15min
Czas oczekiwania
30min
Składniki
  • 360g jogurtu naturalnego180 g = 1 mały jogurt
  • 2 jabłka
  • cynamon
  • 4łyżki wcześniej przygotowanej granoli
Sposób przygotowania
  1. Jabłka myję i obieram ze skórki.
  2. Kroję w ósemki i usuwam gniazda z nasionami.
  3. Układam na blaszce z pergaminem i posypuję cynamonem.
  4. Piekę w 180°C ok. 30 minut.
  5. Gdy jabłka ostygną dodaję je wraz z granolą do jogurtu.