Łosoś na parze w sosie śmietanowym z kaparami i grana padano
Łosoś na parze w sosie śmietanowym z kaparami i grana padano
Porcje
Czas przygotowania
2
5
min
Czas gotowania
20
min
Porcje
Czas przygotowania
2
5
min
Czas gotowania
20
min
Składniki
200
g
makaronu tagliatelle rigate
200
g
łososia
25
g
masła
200
g
śmietany 18%
6
łyżek
startego sera grana padano
2
łyżeczki
kaparów w zalewie
Sposób przygotowania
Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Łososia kroję w kawałki i gotuję na parze ok. 10 minut od momentu zawrzenia. Można delikatnie oprószyć go solą.
Masło roztapiam na rozgrzanej patelni.
Dodaję do niego śmietanę i grana padano.
Dodaję szczyptę soli i świeżo mielonego pieprzu.
Zagotowuję sos i gotuję go jeszcze ok 5 min mieszając.
Gdy sos jest gotowy, dodaję kapary.
Wszystkie składniki łączę w lunchboxie, gdy są już zimne.