Mini serniczek z musem z mango
Mini serniczek z musem z mango
Porcje
Czas przygotowania
3
porcje
10
min
Porcje
Czas przygotowania
3
porcje
10
min
Składniki
1
galaretka cytrynowa w proszku
200
ml
wody
400
g
serka homogenizowanego naturalnego
400 g = 1 serek z Lidla
1
mango
Sposób przygotowania
Rozpuszczam galaretkę we wrzątku i odstawiam do ostygnięcia pilnując jednocześnie, żeby nie zaczęła tężeć
Blenduję mango na gładką masę i odstawiam do lodówki
Serek przekładam do głębokiej miski
Gdy galaretka jest wystudzona, ale nadal płynna, wlewam ją po trochę do serka cały czas mieszając
Przelewam powstałą masę do pojemników i wkładam do lodówki
Gdy masa serniczkowa stężeje, wykładam na nią mus z mango