Serek truskawkowy z czereśniami | lunchboxodkuchni.pl
Miska truskawkowa z czereśniami, truskawkami i wiórkami kokosowymi
Nasze polskie pyszne truskawki, bo sezon na nie w pełni. Do tego czereśnie, które pojawiły się przed chwileczką. Wiórki kokosowe, żeby nudy nie było.
Serek truskawkowy z czereśniami | lunchboxodkuchni.pl
Miska truskawkowa z czereśniami, truskawkami i wiórkami kokosowymi
Nasze polskie pyszne truskawki, bo sezon na nie w pełni. Do tego czereśnie, które pojawiły się przed chwileczką. Wiórki kokosowe, żeby nudy nie było.
Porcje Czas przygotowania
2 10min
Porcje Czas przygotowania
2 10min
Składniki
  • 2 małe serki homogenizowane1 serek = 150 g
  • 2garście truskawek
  • 2garście czereśni
  • 2łyżki wiórek kokosowych
Sposób przygotowania
  1. Truskawki myję i osuszam. Pozbywam się szypułek.
  2. Część truskawek zostawiam z boku i kroję na kawałki.
  3. Resztę truskawek blenduję z serkiem homogenizowanym.
  4. Czereśnie myję i osuszam. Jeśli mam czas, pozbywam się pestek.
  5. Wykładam do miski serek truskawkowy, następnie truskawki, czereśnie oraz wiórki kokosowe.
  6. Jeśli zabieram to śniadanie do pracy, to do jednego pojemnika wkładam serek truskawkowy, a do drugiego pokrojone owoce. Wiórki kokosowe. Wszystko mieszam ze sobą dopiero na chwilę przed jedzeniem.