Owsianka z daktylami i orzechami włoskimi | lunchboxodkuchni.pl
Owsianka z daktylami i orzechami włoskimi
Słodycz daktyli zrównoważona lekką goryczą i wytrawnym smakiem orzechów włoskich, a wszystko to na dobre rozpoczęcie dnia, czyli na śniadanie.
Owsianka z daktylami i orzechami włoskimi | lunchboxodkuchni.pl
Owsianka z daktylami i orzechami włoskimi
Słodycz daktyli zrównoważona lekką goryczą i wytrawnym smakiem orzechów włoskich, a wszystko to na dobre rozpoczęcie dnia, czyli na śniadanie.
Porcje Czas przygotowania
2 5min
Czas gotowania
3min
Porcje Czas przygotowania
2 5min
Czas gotowania
3min
Składniki
  • 10łyżek płatków orkiszowych
  • 8szt daktyli
  • 2łyżki orzechów włoskich
  • 400ml wody
Sposób przygotowania
  1. Płatki zalewam wodą i zagotowuję.
  2. Gotuję ok. 3 minuty od momentu zawrzenia na małej mocy mieszając od czasu do czasu.
  3. Daktyle tnę na paseczki, a orzechy siekam. Dodaję je do owsianki na chwilę przed zjedzeniem.