Pasta jajeczna z kiełkami brokuła
Smaczna i lekka pasta jajeczna, a do tego odżywcze kiełki brokuła.
Pasta jajeczna z kiełkami brokuła
Smaczna i lekka pasta jajeczna, a do tego odżywcze kiełki brokuła.
Porcje
Czas przygotowania
2
7
min
Czas gotowania
8
min
Porcje
Czas przygotowania
2
7
min
Czas gotowania
8
min
Składniki
4
jajka
4
łyżki
twarożku
1
łyżka
jogurtu naturalnego
lub majonezu (nie przejmuj się, ja też go lubię!)
1/2
łyżeczki
tartego chrzanu
garść
kiełków brokuła
pieczywo chrupkie żytnie
sól i pieprz
Sposób przygotowania
Jajka gotuję ok. 8 minut we wrzątku.
Po ugotowaniu zalewam zimną wodą i obieram.
Kroję je w małą kostkę.
Dodaję serek, chrzan, jogurt lub majonez, sól i pieprz i mieszam delikatnie. Nie mieszam jednak zbyt długo, żeby żółtka całkowicie się nie roztarły.
Pastę nakładam na pieczywo chrupkie, a kiełki brokuła układam na wierzchu.