Placuszki jogurtowo-owsiane z syropem klonowym i borówką amerykańską | lunchboxodkuchni.pl
Placuszki owsiano-jogurtowe z syropem klonowym i borówką amerykańską
Połączenie płatków owsianych, jogurtu naturalnego i banana jest dość oczywiste. Dlaczego więc nie spróbować go w nowej formie? Ciepłe i rumiane placuszki polecają się na śniadanie!
Placuszki jogurtowo-owsiane z syropem klonowym i borówką amerykańską | lunchboxodkuchni.pl
Placuszki owsiano-jogurtowe z syropem klonowym i borówką amerykańską
Połączenie płatków owsianych, jogurtu naturalnego i banana jest dość oczywiste. Dlaczego więc nie spróbować go w nowej formie? Ciepłe i rumiane placuszki polecają się na śniadanie!
Porcje Czas przygotowania
12placuszków 5min
Czas gotowania
6min
Porcje Czas przygotowania
12placuszków 5min
Czas gotowania
6min
Składniki
  • 1/2 banana
  • 1 jajko
  • 1mały jogurt naturalny
  • 1/2kubka płatków owsianych górskich
  • 1/2łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2łyżeczki cukru wanilinowego
  • borówki amerykańskietyle, ile lubisz
  • syrop klonowy lub cukier pudertyle, ile lubisz
Sposób przygotowania
  1. Banana, jajko, jogurt, płatki, proszek do pieczenia oraz cukier wanilinowy blenduję do uzyskania jednolitej masy.
  2. Na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) wykładam masę łyżką do zupy. Jedna łyżka = jeden placuszek.
  3. Na średniej mocy smażę każdego placuszka 2 minuty z jednej strony i 1 minutę z drugiej.
  4. Placuszki nie są słodkie, więc przed zjedzeniem dodaję syrop klonowy lub cukier puder i borówkę amerykańską.