Płatki jaglane z żurawiną i brzoskwinią | lunchboxodkuchni.pl
Płatki jaglane z brzoskwinią i żurawiną
Zdrowe i smaczne, czyli przyjemne z pożytecznym. Płatki jaglane, a do nich brzoskwinia, na którą sezon w pełni oraz suszona żurawina, która zabezpieczy przed jesiennymi przeziębieniami.
Płatki jaglane z żurawiną i brzoskwinią | lunchboxodkuchni.pl
Płatki jaglane z brzoskwinią i żurawiną
Zdrowe i smaczne, czyli przyjemne z pożytecznym. Płatki jaglane, a do nich brzoskwinia, na którą sezon w pełni oraz suszona żurawina, która zabezpieczy przed jesiennymi przeziębieniami.
Porcje Czas przygotowania
1 5min
Czas gotowania
5min
Porcje Czas przygotowania
1 5min
Czas gotowania
5min
Składniki
  • 3łyżki płatków jaglanych błyskawicznych
  • 1łyżeczka miodu
  • 1 brzoskwinia
  • garść suszonej żurawiny
  • 0,5szklanki wody
Sposób przygotowania
  1. Brzoskwinię obieram ze skórki obieraczką do ziemniaków i odcinam po kawałku od zewnątrz w kierunku pestki.
  2. Płatki zalewam wodą, dodaję miód i brzoskwinię i zagotowuję.
  3. Gotuję ok. 3 – 5 minut od momentu zawrzenia.
  4. Żurawinę dodaję bezpośrednio przed jedzeniem.