Płatki owsiane na mleku migdałowym z konfiturą z jagód | lunchboxodkuchni.pl
Płatki owsiane na mleku migdałowym z konfiturą z jagód
Owsianka w zależności od składników może zmieniać zupełnie swoje oblicze. W wersji ze słodkawym mlekiem migdałowym i nie przesłodzoną konfiturą ekologiczną z jagód jest po prostu pyszna.
Płatki owsiane na mleku migdałowym z konfiturą z jagód | lunchboxodkuchni.pl
Płatki owsiane na mleku migdałowym z konfiturą z jagód
Owsianka w zależności od składników może zmieniać zupełnie swoje oblicze. W wersji ze słodkawym mlekiem migdałowym i nie przesłodzoną konfiturą ekologiczną z jagód jest po prostu pyszna.
Porcje Czas przygotowania
2 3min
Czas gotowania
5min
Porcje Czas przygotowania
2 3min
Czas gotowania
5min
Składniki
  • 10łyżek płatków owsianych górskich
  • 400ml mleka migdałowego
  • 4łyżki konfitury z jagódnajlepiej słodzonej mocno
Sposób przygotowania
  1. Płatki zalewam mlekiem i zagotowuję.
  2. Gotuję maksymalnie 5 minut od momentu zawrzenia mieszając od czasu do czasu.
  3. Gdy owsianka jest już gotowa dokładam do niej dwie łyżki konfitury.