Platki ryzowe z pomarancza i imbirem - miska| lunchboxodkuchni.pl
Płatki ryżowe z pomarańczą i imbirem
Lekkie płatki ryżowe, słodki miód i orzeźwiający imbir i pomarańcza. Poznajcie najlepszy sposób na budzenie!
Platki ryzowe z pomarancza i imbirem - miska| lunchboxodkuchni.pl
Płatki ryżowe z pomarańczą i imbirem
Lekkie płatki ryżowe, słodki miód i orzeźwiający imbir i pomarańcza. Poznajcie najlepszy sposób na budzenie!
Porcje Czas przygotowania
2 5min
Czas gotowania
5min
Porcje Czas przygotowania
2 5min
Czas gotowania
5min
Składniki
  • 8łyżek płatków ryżowych
  • 1 pomarańcza
  • 2łyżki miodu
  • 1łyżka startego świeżego imbiru
  • 400ml wody200 ml = 1 niecały kubek
Sposób przygotowania
  1. Płatki i miód zalewam wodą i podgrzewam.
  2. Gotuję maksymalnie 5 minut od momentu zawrzenia.
  3. Pomarańczę obieram dookoła i kroję w kostkę jak ziemniaka – tak jest szybciej.
  4. Gdy płatki skończą się gotować dodaję pomarańczę i starty imbir i odstawiam na chwilę. Płatki mogą wydawać się na początku wodniste, jednak z każdą chwilą po skończeniu gotowania zaczynają pęcznieć.