Pudding chia na mleku kokosowym z mango i imbirem | lunchboxodkuchni.pl
Pudding chia na mleku kokosowym z musem z mango
Mało wymagający w przygotowaniu, a robiący piorunujące wrażenie na współpracownikach i gościach pudding kokosowy z musem z mango i imbiru.
Pudding chia na mleku kokosowym z mango i imbirem | lunchboxodkuchni.pl
Pudding chia na mleku kokosowym z musem z mango
Mało wymagający w przygotowaniu, a robiący piorunujące wrażenie na współpracownikach i gościach pudding kokosowy z musem z mango i imbiru.
Porcje Czas przygotowania
4 10min
Czas oczekiwania
30min
Porcje Czas przygotowania
4 10min
Czas oczekiwania
30min
Składniki
  • 200ml mleka kokosowego
  • 2łyżki brązowego cukru
  • 2łyżki nasion chia
  • 1małe mango1 szt. = ok. 170 g
Sposób przygotowania
  1. Nasiona mieszam bardzo dokładnie z mlekiem i cukrem. Uważam, by nie zebrały się w zagłębieniu pojemnika. Jeśli się nie nasączą, nie zżelują całego mleka i konsystencja puddingu nie będzie równa.
  2. Odstawiam zawiązujący się pudding na pół godziny mieszając go w międzyczasie przynajmniej raz. Gdy po tym czasie wydaje mi się zbyt gęsty, rozcieńczam go odrobiną wody. Jego finalna konsystencja powinna przypominać budyń.
  3. Mango obieram, kroję w kawałki i blenduję.
  4. Pudding przekładam do pojemniczków, a na górę wykładam mus z mango.
  5. Gotowe puddingi przechowuję w lodówce.