Pudding czekoladowo-pomarańczowy | lunchboxodkuchni.pl
Pudding czekoladowo-pomarańczowy z karobem
Czekoladowy pudding na bazie jogurtu naturalnego i płatków owsianych, z karobem zamiast kakao, a przede wszystkim z dodatkiem aromatycznych pomarańczy.
Pudding czekoladowo-pomarańczowy | lunchboxodkuchni.pl
Pudding czekoladowo-pomarańczowy z karobem
Czekoladowy pudding na bazie jogurtu naturalnego i płatków owsianych, z karobem zamiast kakao, a przede wszystkim z dodatkiem aromatycznych pomarańczy.
Porcje Czas przygotowania
2 10min
Porcje Czas przygotowania
2 10min
Składniki
  • 2 małe jogurty naturalne
  • 10łyżek płatków owsianych górskich
  • 2łyżki karobu
  • 2łyżki syropu z agawymoże być również miód
  • 1 pomarańcza
  • kawałek ciemnej czekoladyopcjonalnie do starcia na wiórki do dekoracji
Sposób przygotowania
  1. Pomarańczę sparzam wrzątkiem, wycieram papierowym ręcznikiem i ścieram pomarańczową skórkę na tarce, a ze środka wyciskam sok.
  2. Wszystkie składniki: sok z pomarańczy, jogurty, płatki owsiane, karob, syrop z agawy blenduję.
  3. Kostkę ciemnej czekolady ścieram na tarce.
  4. Pudding przekładam do słoiczków, posypując go skórką z pomarańczy i wiórkami z czekolady.