Pudding z mleczka kokosowego z nasionami chia i borówką amerykańską
Pudding kokosowy z nasionami chia i borówką amerykańską
Świeża biel mleka, intensywna czerń nasion chia, a do tego granat borówki amerykańskiej. Eleganckie w wyglądzie, a jednocześnie idealnie wyważone w smaku drugie śniadanie lub podwieczorek.
Pudding z mleczka kokosowego z nasionami chia i borówką amerykańską
Pudding kokosowy z nasionami chia i borówką amerykańską
Świeża biel mleka, intensywna czerń nasion chia, a do tego granat borówki amerykańskiej. Eleganckie w wyglądzie, a jednocześnie idealnie wyważone w smaku drugie śniadanie lub podwieczorek.
Porcje Czas przygotowania
3porcje 5min
Porcje Czas przygotowania
3porcje 5min
Składniki
  • 400ml mleka kokosowego400 ml = 1 puszka
  • 100ml zwykłego mlekalub wody
  • 2łyżki miodu
  • 4łyżki nasion chia
  • borówki amerykańskietyle, ile masz ochoty
Sposób przygotowania
  1. W misce mieszam mleko kokosowe, zwykłe mleko i miód
  2. Do mleka dodaję nasiona chia i dokładnie mieszam
  3. Odstawiam do lodówki na godzinę
  4. Masę przekładam do pojemników, a na wierzch wykładam borówki amerykańskie