Pudding z płatków owsianych i masła orzechowego z musem z brzoskwini | lunchboxodkuchni.pl
Pudding z masła orzechowego i płatków owsianych
Kto by się spodziewał, że owsiane płatki tak dobrze smakują z masłem orzechowym? A jednak! Dodatkowo konsystencja puddingu sprawia, że w ogóle nie czujemy, że jemy owsiankę.
Pudding z płatków owsianych i masła orzechowego z musem z brzoskwini | lunchboxodkuchni.pl
Pudding z masła orzechowego i płatków owsianych
Kto by się spodziewał, że owsiane płatki tak dobrze smakują z masłem orzechowym? A jednak! Dodatkowo konsystencja puddingu sprawia, że w ogóle nie czujemy, że jemy owsiankę.
Porcje Czas przygotowania
2porcje 5min
Czas gotowania
10min
Porcje Czas przygotowania
2porcje 5min
Czas gotowania
10min
Składniki
  • 6łyżek płatków owsianych górskich
  • 1łyżka masła orzechowego
  • 1łyżka miodu
  • 400ml mleka300 ml = duży kubek
  • 1 brzoskwinia
Sposób przygotowania
  1. Zimne mleko, płatki, masło orzechowe i miód wkładamy do wysokiego pojemnika i blendujemy.
  2. Zblendowaną masę podgrzewamy na małym ogniu.
  3. Gotujemy maksymalnie 10 minut na małym ogniu mieszając.
  4. Gdy masa zgęstnieje ściągamy ją z kuchenki, przekładamy do pojemnika i odstawiamy do wystudzenia.
  5. Gdy masa wystygnie i stężeje wykładamy na nią zblendowaną brzoskwinię.