Roladki z indyka z pieczarkami na parze i kaszą pęczak
Roladki z indyka z pieczarkami na parze i kaszą pęczak
Roladki z indyka z pieczarkami na parze i kaszą pęczak
Roladki z indyka z pieczarkami na parze i kaszą pęczak
Porcje Czas przygotowania
2osoby 10min
Czas gotowania
30min
Porcje Czas przygotowania
2osoby 10min
Czas gotowania
30min
Składniki
Roladki z pieczarkami na parze
  • 200g pieczarek
  • 1łyżka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • 200g sznycli z fileta z piersi indykaze sznyclami się łatwiej pracuje, ale może być po prostu pierś z indyka
Kasza pęczak z szalotką i natką pietruszki
  • 180g kaszy pęczak
  • 1łyżka oliwy
  • 1 szalotka
  • natka pietruszki
Sposób przygotowania
Roladki z pieczarkami na parze
  1. Pieczarki myję, osuszam i trę na dużych oczkach tarki
  2. Na rozgrzaną oliwę wrzucam pieczarki
  3. Doprawiam mocno solą i pieprzem
  4. Smażę, aż odparuje z nich woda
  5. Sznycle rozbijam tłuczkiem, oprószam solą i pieprzem i wykładam na nie farsz
  6. Zwijam w ruloniki
  7. Folię tnę na kwadratowe kawałki, kładę na każdy z nich jedną roladkę i zwijam jak cukierki
  8. Gotuję na parze ok 30 min
Kasza pęczak z szalotką i natką pietruszki
  1. Kaszę płuczę na sitku przed ugotowaniem
  2. Gotuję ją przez 20 min w osolonym wrządku
  3. Na rozgrzaną oliwę wrzucam pokrojoną w kostkę szalotkę i ją solę
  4. Gdy szalotka się zeszkli, dodaję do niej kaszę i podsmażam ok 3 min
  5. Po wyłączeniu palnika dodaję posiekaną natkę pietruszki w ilości wedle uznania i humoru i mieszam wszystko razem