Roladki z indyka z pieczarkami na parze i kaszą pęczak
Roladki z indyka z pieczarkami na parze i kaszą pęczak
Porcje
Czas przygotowania
2
osoby
10
min
Czas gotowania
30
min
Porcje
Czas przygotowania
2
osoby
10
min
Czas gotowania
30
min
Składniki
Roladki z pieczarkami na parze
200
g
pieczarek
1
łyżka
oliwy z oliwek
sól i pieprz
200
g
sznycli z fileta z piersi indyka
ze sznyclami się łatwiej pracuje, ale może być po prostu pierś z indyka
Kasza pęczak z szalotką i natką pietruszki
180
g
kaszy pęczak
1
łyżka
oliwy
1
szalotka
natka pietruszki
Sposób przygotowania
Roladki z pieczarkami na parze
Pieczarki myję, osuszam i trę na dużych oczkach tarki
Na rozgrzaną oliwę wrzucam pieczarki
Doprawiam mocno solą i pieprzem
Smażę, aż odparuje z nich woda
Sznycle rozbijam tłuczkiem, oprószam solą i pieprzem i wykładam na nie farsz
Zwijam w ruloniki
Folię tnę na kwadratowe kawałki, kładę na każdy z nich jedną roladkę i zwijam jak cukierki
Gotuję na parze ok 30 min
Kasza pęczak z szalotką i natką pietruszki
Kaszę płuczę na sitku przed ugotowaniem
Gotuję ją przez 20 min w osolonym wrządku
Na rozgrzaną oliwę wrzucam pokrojoną w kostkę szalotkę i ją solę
Gdy szalotka się zeszkli, dodaję do niej kaszę i podsmażam ok 3 min
Po wyłączeniu palnika dodaję posiekaną natkę pietruszki w ilości wedle uznania i humoru i mieszam wszystko razem