Serek à la tiramisu z figą
Słodka figa, gorzka kawa. Lekki serek, pyszny deser. Niby przeciwieństwa, a wszystko ze sobą współgra.
Serek à la tiramisu z figą
Słodka figa, gorzka kawa. Lekki serek, pyszny deser. Niby przeciwieństwa, a wszystko ze sobą współgra.
Porcje
Czas przygotowania
1
10
min
Porcje
Czas przygotowania
1
10
min
Składniki
150
g
serka homogenizowanego naturalnego
150 g = 1 mały serek homogenizowany
2
łyżeczki
cukru pudru
1
łyżeczka
gorzkiego kakao
1
filiżanka
zaparzonej kawy
niesłodzonej
4
biszkopty
1
figa
Sposób przygotowania
Figę obieram ze skórki i kroję w plastry. Plastry przyklejam do ścianek słoiczka,
Serek homogenizowany mieszam z cukrem pudrem.
Zaparzoną kawę przelewam do szerokiej miseczki i studzę.
Przekładam kilka razu kolejno: biszkoptem zanurzonym dosłownie na 1 sekundę w kawie, serkiem i kakao.