Serek a la tiramisu z figą | lunchboxodkuchni.pl
Serek à la tiramisu z figą
Słodka figa, gorzka kawa. Lekki serek, pyszny deser. Niby przeciwieństwa, a wszystko ze sobą współgra.
Serek a la tiramisu z figą | lunchboxodkuchni.pl
Serek à la tiramisu z figą
Słodka figa, gorzka kawa. Lekki serek, pyszny deser. Niby przeciwieństwa, a wszystko ze sobą współgra.
Porcje Czas przygotowania
1 10min
Porcje Czas przygotowania
1 10min
Składniki
  • 150g serka homogenizowanego naturalnego150 g = 1 mały serek homogenizowany
  • 2łyżeczki cukru pudru
  • 1łyżeczka gorzkiego kakao
  • 1filiżanka zaparzonej kawyniesłodzonej
  • 4 biszkopty
  • 1 figa
Sposób przygotowania
  1. Figę obieram ze skórki i kroję w plastry. Plastry przyklejam do ścianek słoiczka,
  2. Serek homogenizowany mieszam z cukrem pudrem.
  3. Zaparzoną kawę przelewam do szerokiej miseczki i studzę.
  4. Przekładam kilka razu kolejno: biszkoptem zanurzonym dosłownie na 1 sekundę w kawie, serkiem i kakao.