Serek homogenizowany naturalny z musem jabłkowo-cynamonowym i kruszonką z płatków owsianych i orzechów włoskich | lunchboxodkuchni.pl
Serek homogenizowany naturalny z musem jabłkowo-cynamonowym i karmelkami owsiano-orzechowymi
Jabłka z cynamonem to duet klasyczny, a podsmażane jabłka z cynamonem to już duet idealny. Nadadzą charakteru nawet najbardziej neutralnej bazie. Słodki dodatek w postaci karmelków owsianych osłodzi całość zamieniając zwykły serek w pyszne drugie śniadanie.
Serek homogenizowany naturalny z musem jabłkowo-cynamonowym i kruszonką z płatków owsianych i orzechów włoskich | lunchboxodkuchni.pl
Serek homogenizowany naturalny z musem jabłkowo-cynamonowym i karmelkami owsiano-orzechowymi
Jabłka z cynamonem to duet klasyczny, a podsmażane jabłka z cynamonem to już duet idealny. Nadadzą charakteru nawet najbardziej neutralnej bazie. Słodki dodatek w postaci karmelków owsianych osłodzi całość zamieniając zwykły serek w pyszne drugie śniadanie.
Porcje Czas przygotowania
2 10min
Czas gotowania
15min
Porcje Czas przygotowania
2 10min
Czas gotowania
15min
Składniki
Serek z musem jabłkowym
  • 2 małe serki homogenizowane
  • 2 herbatniki
  • 1 duże jabłko
  • szczypta cynamonu
Karmelki
  • 2łyżki płatków owsianych górskich
  • 1łyżka orzechów włoskich
  • 1łyżka ziaren słonecznika
  • 1łyżki miodu
Sposób przygotowania
Karmelki
  1. Składniki na karmelki wrzucam na rozgrzaną suchą patelnię.
  2. Gdy się zarumienią dodaję miód i mieszam.
  3. Podsmażam wszystko razem mieszając (miód powinien się zapienić).
  4. Gdy miód również się zarumieni, przekładam masę łyżeczka po łyżeczce na pergamin i czekam, aż wystygnie.
Serek z musem jabłkowym
  1. Jabłko obieram i ucieram na tarce na grubych oczkach.
  2. Wkładam do małego rondelka i podsmażam z cynamonem do momentu odparowania soku.
  3. Gdy mus wystygnie, wkładam do pojemników połamany na kawałki herbatnik, serek homogenizowany, następnie mus, a na końcu karmelki.