Serek homogenizowany z ciastkiem imbirowym i śliwką | lunchboxodkuchni.pl
Serek homogenizowany z ciastkiem cynamonowym i śliwką
Cynamonowe ciasteczko i słodka śliwka przełamane wytrawnym serkiem naturalnym. Deser w restauracji? Nie! To tylko moje drugie śniadanie.
Serek homogenizowany z ciastkiem imbirowym i śliwką | lunchboxodkuchni.pl
Serek homogenizowany z ciastkiem cynamonowym i śliwką
Cynamonowe ciasteczko i słodka śliwka przełamane wytrawnym serkiem naturalnym. Deser w restauracji? Nie! To tylko moje drugie śniadanie.
Porcje Czas przygotowania
2 7min
Porcje Czas przygotowania
2 7min
Składniki
  • 2 małe serki homogenizowane naturalne
  • 4 cynamonowe ciastkagotowe ze sklepu, najlepiej te wielkie serduszka 😉
  • 2 śliwki
Sposób przygotowania
  1. Ciastka kruszę.
  2. Śliwki myję, osuszam i kroję w półksiężyce, pozbywając się pestki.
  3. Wykładam do słoiczka kolejno: warstwę pokruszonych ciastek, serka, pokruszonych ciastek, serka. Na wierzchu układam śliwki.