Serek homogenizowany z owocem kaki, kulkami jaglanymi i prażonymi nerkowcami
Serek homogenizowany z owocem kaki, kulkami jaglanymi i prażonymi nerkowcami
Porcje
Czas przygotowania
1
5
min
Czas gotowania
5
min
Porcje
Czas przygotowania
1
5
min
Czas gotowania
5
min
Składniki
1
mały serek homogenizowany
mały serek = 150 g
1
owoc kaki
1
garść
ekspandowanej kaszy jaglanej w miodzie
1
garść
orzechów nerkowca
Sposób przygotowania
Owoc kaki myję, osuszam i obieram ze skórki (podobno nie trzeba, ale zdania są podzielone).
Blenduję owoc z serkiem homogenizowanym.
Na suchą rozgrzaną patelnię wysypuję posiekane lub rozdrobnione orzechy nerkowca i prażę przez ok. 5 minut podrzucając je na patelni kilka razy.
Do słoiczka lub pojemnika przekładam serek zblendowany z owocem kaki, następnie kulki jaglane, a na samą górę prażone orzechy nerkowca.