Jogurt z kaki, kulkami jaglanymi i prażonymi nerkowcami | lunchboxodkuchni.pl
Serek homogenizowany z owocem kaki, kulkami jaglanymi i prażonymi nerkowcami
Jogurt z kaki, kulkami jaglanymi i prażonymi nerkowcami | lunchboxodkuchni.pl
Serek homogenizowany z owocem kaki, kulkami jaglanymi i prażonymi nerkowcami
Porcje Czas przygotowania
1 5min
Czas gotowania
5min
Porcje Czas przygotowania
1 5min
Czas gotowania
5min
Składniki
  • 1 mały serek homogenizowany mały serek = 150 g
  • 1 owoc kaki
  • 1garść ekspandowanej kaszy jaglanej w miodzie
  • 1garść orzechów nerkowca
Sposób przygotowania
  1. Owoc kaki myję, osuszam i obieram ze skórki (podobno nie trzeba, ale zdania są podzielone).
  2. Blenduję owoc z serkiem homogenizowanym.
  3. Na suchą rozgrzaną patelnię wysypuję posiekane lub rozdrobnione orzechy nerkowca i prażę przez ok. 5 minut podrzucając je na patelni kilka razy.
  4. Do słoiczka lub pojemnika przekładam serek zblendowany z owocem kaki, następnie kulki jaglane, a na samą górę prażone orzechy nerkowca.