Smoothie mango z mlekiem kokosowym i imbirem | lunchboxodkuchni.pl
Smoothie z mango i mleka kokosowego z imbirem
Słoneczne mango i orzeźwiający imbir. Idealny pomysł na letnie śniadanie.
Smoothie mango z mlekiem kokosowym i imbirem | lunchboxodkuchni.pl
Smoothie z mango i mleka kokosowego z imbirem
Słoneczne mango i orzeźwiający imbir. Idealny pomysł na letnie śniadanie.
Porcje Czas przygotowania
2 10min
Porcje Czas przygotowania
2 10min
Składniki
  • 2szt. mangomałe! 1 szt. = ok. 170 g
  • 200ml mleka kokosowego17%
  • tyle wody, żeby dopełnić objętość do 0,5 l na 1 porcję
  • 2łyżeczki świeżego imbiru
Sposób przygotowania
  1. Mango myję i osuszam. Obieram ze skórki obieraczką do ziemniaków. Okrawam grube plastry wzdłuż dłuższej krawędzi (wzdłuż pestki). Kroję w mniejsze kawałki.
  2. Imbir obieram ze skórki i kroję w drobną kosteczkę.
  3. Mango, imbir i mleko kokosowe blenduję na jednolitą masę.
  4. Dodaję wodę i mieszam dokładnie.