Słoneczne mango i orzeźwiający imbir. Idealny pomysł na letnie śniadanie.
Smoothie z mango i mleka kokosowego z imbirem
Słoneczne mango i orzeźwiający imbir. Idealny pomysł na letnie śniadanie.
Porcje
Czas przygotowania
2
10min
Porcje
Czas przygotowania
2
10min
Składniki
2szt.mangomałe! 1 szt. = ok. 170 g
200mlmleka kokosowego17%
tyle wody, żeby dopełnić objętość do 0,5 l na 1 porcję
2łyżeczkiświeżego imbiru
Sposób przygotowania
Mango myję i osuszam. Obieram ze skórki obieraczką do ziemniaków. Okrawam grube plastry wzdłuż dłuższej krawędzi (wzdłuż pestki). Kroję w mniejsze kawałki.
Imbir obieram ze skórki i kroję w drobną kosteczkę.
Mango, imbir i mleko kokosowe blenduję na jednolitą masę.