Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Kurki wkładam do dużej miski i zalewam zimną wodą. Dokładnie czyszczę każdą z nich z ziemi i układam na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem lub na sitku.
Masło rozpuszczam na patelni.
Czosnek obieram i kroję w grube plastry.
Wkładam na patelnię z rozpuszczonym masłem i mocno solę.
Następnie na patelnię wkładam kurki. Oprószam solą i pieprzem. Smażę 8 – 10 minut mieszając od czasu do czasu.
Natkę pietruszki myję i drobno siekam
Gdy makaron kończy się gotować, dodaję kilka łyżek wody z makaronu do grzybów.
Odcedzam makaron, przekładam go na patelnię z grzybami. Oprószam solą i pieprzem. Dodaję posiekaną natkę pietruszki i podsmażam jeszcze ok. 2 minuty.