wrap z indykiem | lunchboxodkuchni.pl
Wrapy z indykiem i warzywami
Świeże warzywa, lekki indyk, a wszystko zapakowane w tortillę. Zdrowo i kolorowo, a na pewno szybko.
wrap z indykiem | lunchboxodkuchni.pl
Wrapy z indykiem i warzywami
Świeże warzywa, lekki indyk, a wszystko zapakowane w tortillę. Zdrowo i kolorowo, a na pewno szybko.
Porcje Czas przygotowania
2 10min
Czas gotowania Czas oczekiwania
10min 5min
Porcje Czas przygotowania
2 10min
Czas gotowania Czas oczekiwania
10min 5min
Składniki
  • 4placki tortilli pełnoziarnistej
  • 400g piersi z indyka
  • sałata lodowa
  • pomidorki koktajlowe
  • ogórek zielony
  • papryka czerwona
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • 1łyżeczka papryki ostrej w proszku
  • 1łyżeczka czosnku w proszku
  • 1łyżeczka rozmarynu suszonego
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania
  1. Mięso opłukuję i osuszam. Kroję w kostkę i oprószam przyprawami: papryką w proszku, czosnkiem w proszku, rozmarynem, solą i pieprzem. Podsmażam na rozgrzanej patelni ok. 10 minut.
  2. Warzywa myję, osuszam i kroję w drobną kostkę.
  3. Rozgrzewam piekarnik do 150° C. Przewieszam tortille przez kratkę, jak pranie na suszarce. Piekę je w ten sposób max 5 minut. Po wyciągnięciu i ostygnięciu powinny się usztywnić.
  4. Tortille wkładam do lunchboxa, do nich wkładam warzywa, a na warzywa mięso.
  5. Jogurt mieszam z majonezem, solą i pieprzem. Dodaję do tortilli na chwilę przed zjedzeniem.