Nasze pyszne polskie jabłko z pełnymi mocy awokado i szpinakiem.
Zielone smoothie z jabłkiem
Nasze pyszne polskie jabłko z pełnymi mocy awokado i szpinakiem.
Porcje
Czas przygotowania
2
10min
Porcje
Czas przygotowania
2
10min
Składniki
1awokado
2jabłka
2garściszpinaku baby
sok z 1/2 cytryny
1cm korzenia imbiru
tyle wody, żeby dopełnić objętość do 0,5 l na 1 porcję
Sposób przygotowania
Jabłka obieram ze skórki, pozbywam się gniazd nasiennych i kroję na kawałki.
Awokado nacinam dookoła wzdłuż dłuższego boku, przekręcam połówki w odwrotne strony i odciągam je od siebie. Wydrążam miąższ łyżką i kroję na mniejsze kawałki.
Imbir obieram ze skórki i kroję na kawałki.
Liście szpinaku myję i osuszam.
Wszystkie składniki wkładam do wysokiego naczynia i blenduję.