przepisy/ śniadanie

Croissant z masłem orzechowym i bananem

Wiecie, jak wyglądała ulubiona kanapka Elvisa Presleya? Chleb tostowy, masło orzechowe i banan obsmażone na maśle. Kocham Elvisa, ale pozwolicie, że oszczędzimy sobie smażenia, a w zamian dodamy maślanego, lekko słonego croissanta.

A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Pieprz i wanilia, łosoś i bazylia

Croissant z masłem orzechowym i bananem | lunchboxodkuchni.pl

Wydrukuj przepis
Croissant z masłem orzechowym i bananem
Słone orzeszki i słodki banan, to się nazywa równowaga!
Croissant z masłem orzechowym i bananem | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 3 min
Porcje
Składniki
  • 2 croissanty
  • 2 banany
  • masło orzechowe tyle, ile lubisz
Czas przygotowania 3 min
Porcje
Składniki
  • 2 croissanty
  • 2 banany
  • masło orzechowe tyle, ile lubisz
Croissant z masłem orzechowym i bananem | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Croissanta kroję na pół i smaruję masłem orzechowym.
  2. Banana obieram ze skórki i kroję w plasterki.
  3. Plasterki układam na maśle orzechowym i przykrywam drugą częścią croissanta.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz