Nie wiem dlaczego, wydawało mi się, że z takim hummusem jest dużo roboty. Oraz, że wymaga gigantycznych umiejętności kulinarnych. Okazało się, że ani jedno, ani drugie. Mam wrażenie, że cały problem tkwił w egzotycznej nazwie.
A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Żelazowa wola, czyli duża dawka buraka
Czas przygotowania | 7 min |
Porcje |
|
Składniki
- 1 puszka ciecierzycy 1 puszka = ok. 400 g ciecierzycy w zalewie
- kilka suszonych pomidorów w oleju ilość zależy od tego, jak bardzo je lubicie
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- pieczywo chrupkie
Składniki
|
|
Sposób przygotowania
- Ciecierzycę oddzielam od zalewy, a pomidory wyciągam z oleju.
- Ciecierzycę, suszone pomidory, czosnek oraz sok z cytryny wkładam do wysokiego naczynia i blenduję.
- Hummusem smaruję pieczywo chrupkie.
Brak komentarzy