przepisy/ śniadanie

Granola

Mieszanka orzechów i ziaren, która urozmaici zarówno śniadanie jak i niejeden deser. Pełny lunchbox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj Koloroterapia. Krem z dyni i papryki z ryżem curry.

Wydrukuj przepis
Granola
Granola | lunchboxodkuchni.pl
Porcje
Składniki
  • 200 g płatków owsianych górskich
  • 100 g migdałów
  • 50 g ziaren słonecznika
  • 50 g orzechów włoskich
  • 100 g miodu 100 g = 5 łyżek
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • szczypta soli
Porcje
Składniki
  • 200 g płatków owsianych górskich
  • 100 g migdałów
  • 50 g ziaren słonecznika
  • 50 g orzechów włoskich
  • 100 g miodu 100 g = 5 łyżek
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • szczypta soli
Granola | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Orzechy i migdały siekam
  2. Wszystkie składniki mieszam dokładnie ze sobą i wykładam na blaszkę
  3. Piekę 25 minut w 180° C mieszając co 10 minut
  4. Gdy granola ostygnie wkładam ją do słoika i trzymam zawsze pod ręką

Podobne wpisy