przepisy/ śniadanie

Jaglanka z migdałami i cynamonem na mleku migdałowym

Kolejna odsłona prostego śniadania, które w zależności od dodatków zmienia swoje oblicze. Dziś za sprawą mleka migdałowego stanie się kremowe, a cynamonu – rozgrzewające.

Jaglanka z migdałami i cynamonem na mleku migdałowym | lunchboxodkuchni.pl

A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Dzień świstaka, czyli jarmuż w kolejnej odsłonie

Wydrukuj przepis
Jaglanka z migdałami i cynamonem na mleku migdałowym
Pyszna kremowa jaglanka, która dzięki cynamonowi rozgrzeje nawet najmroźniejszy poranek.
Jaglanka z migdałami i cynamonem na mleku migdałowym | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 3 min
Czas gotowania 5 min
Porcje
Składniki
  • 10 łyżek płatków jaglanych błyskawicznych
  • 2 łyżki migdałów
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 szklanki mleka migdałowego
Czas przygotowania 3 min
Czas gotowania 5 min
Porcje
Składniki
  • 10 łyżek płatków jaglanych błyskawicznych
  • 2 łyżki migdałów
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 szklanki mleka migdałowego
Jaglanka z migdałami i cynamonem na mleku migdałowym | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Do płatków dodaję cynamon i mleko i zagotowuję. Gotuję maksymalnie 5 minut na małej mocy często mieszając.
  2. Chwilę przed zjedzeniem dodaję posiekane migdały.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz