Kolejna odsłona prostego śniadania, które w zależności od dodatków zmienia swoje oblicze. Dziś za sprawą mleka migdałowego stanie się kremowe, a cynamonu – rozgrzewające.

A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Dzień świstaka, czyli jarmuż w kolejnej odsłonie
    
    
    
    
    
    
    
    
            
        
            
        
    
    Wydrukuj przepis
Jaglanka z migdałami i cynamonem na mleku migdałowym
    
     
                
        Pyszna kremowa jaglanka, która dzięki cynamonowi rozgrzeje nawet najmroźniejszy poranek.     
         
     
                
        
    
                                                        
                                                                
                        
            
        
    Składniki
    
                
        
    
            
            
                
        
    - 10 łyżek  płatków jaglanych błyskawicznych
 - 2 łyżki migdałów
 - 1 łyżeczka cynamonu
 - 2 szklanki mleka migdałowego
 
     
         
 
     
                 
                     
                                         
 
    
    
                        
            
            
        
    Składniki
     
                
        
    
            
             
                
        
    - 10 łyżek  płatków jaglanych błyskawicznych
 - 2 łyżki migdałów
 - 1 łyżeczka cynamonu
 - 2 szklanki mleka migdałowego
  
     
         
 
     
                 
         | 
                                
            
         | 
                    
    
      
                
        
            
        
    Sposób przygotowania
    
                
        
    
            
            
                
        
    
            
        Do płatków dodaję cynamon i mleko i zagotowuję. Gotuję maksymalnie 5 minut na małej mocy często mieszając.     
                 
            
        Chwilę przed zjedzeniem dodaję posiekane migdały.    
                 
     
         
 
     
         
     
                
            
                
            
                
            
         
 
			
				
				
									
			
						
	 
	
		
	
		
		
									
				
			
	 
						
								
								
			 
Brak komentarzy