Kolejna odsłona prostego śniadania, które w zależności od dodatków zmienia swoje oblicze. Dziś za sprawą mleka migdałowego stanie się kremowe, a cynamonu – rozgrzewające.
A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Dzień świstaka, czyli jarmuż w kolejnej odsłonie
Wydrukuj przepis
Jaglanka z migdałami i cynamonem na mleku migdałowym
Pyszna kremowa jaglanka, która dzięki cynamonowi rozgrzeje nawet najmroźniejszy poranek.
Składniki
- 10 łyżek płatków jaglanych błyskawicznych
- 2 łyżki migdałów
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 szklanki mleka migdałowego
Składniki
- 10 łyżek płatków jaglanych błyskawicznych
- 2 łyżki migdałów
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 szklanki mleka migdałowego
|
|
Sposób przygotowania
Do płatków dodaję cynamon i mleko i zagotowuję. Gotuję maksymalnie 5 minut na małej mocy często mieszając.
Chwilę przed zjedzeniem dodaję posiekane migdały.
Brak komentarzy