Super szybki i super smaczny sposób na śniadanie. Do owsianki nie używam mleka, więc jej smak bazuje na dodatkach. Jeśli jednak macie ochotę na mleko, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby go użyć. Pełny lunchbox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj Czas na kurki – makaron z kurczakiem w sosie kurkowym
Wydrukuj przepis
Owsianka z jagodami goji i płatkami migdałów
Czas przygotowania
3minuty
Czas gotowania
3 - 5minut
Porcje
osoba
Składniki
4łyżkipłatków owsianych górskich
1łyżkajagód goji
1łyżka płatków migdałowych
1łyżkamiodu
1szklankawody
szczyptasoli
Czas przygotowania
3minuty
Czas gotowania
3 - 5minut
Porcje
osoba
Składniki
4łyżkipłatków owsianych górskich
1łyżkajagód goji
1łyżka płatków migdałowych
1łyżkamiodu
1szklankawody
szczyptasoli
Sposób przygotowania
Płatki owsiane i jagody goji wrzucam do rondelka i zalewam wodą
Zaczynam podgrzewać
Dodaję szczyptę soli i łyżkę miodu, mieszam całość i czekam aż się zagotuje
Gotuję ok. 3 - 5 minut na "małym ogniu" mieszając powtórnie