przepisy/ śniadanie

Smoothie z kiwi, awokado i szpinaku

Zielone smoothie mają w sobie to coś, co urzeka. Patrzysz na ten słoik i wiesz, że to Ci dobrze zrobi. I to jest sama prawda. Surowy szpinak i avocado to bomby mikroelementów, których nasz organizm bardzo potrzebuje. Szczególnie po zimie.

Jeśli chcesz obejrzeć więcej zdjęć i zobaczyć pełnego lunchboxa z tym przepisem, zajrzyj tutaj Indyjskie inspiracje w polskim wykonaniu

Smoothie z kiwi, avocado i szpinaku | lunchboxodkuchni.pl

Wydrukuj przepis
Smoothie z kiwi, awokado i szpinaku
Bomba witaminowa w postaci smoothie, to zawsze dobry pomysł na drugie śniadanie.
Smoothie z kiwi, avocado i szpinaku | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 7 min
Porcje
Składniki
  • 1 awokado
  • 2 kiwi
  • 2 garście szpinaku baby
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 cm korzenia imbiru
Czas przygotowania 7 min
Porcje
Składniki
  • 1 awokado
  • 2 kiwi
  • 2 garście szpinaku baby
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 cm korzenia imbiru
Smoothie z kiwi, avocado i szpinaku | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Awokado nacinam dookoła wzdłuż dłuższego boku, przekręcam połówki w odwrotne strony i odciągam je od siebie.
  2. Wydrążam jedną z połówek łyżką.
  3. Kiwi obieram i kroję na połówki.
  4. Imbir obieram i kroję na mniejsze kawałki.
  5. Wkładam do wysokiego pojemnika awokado, kiwi, imbir, dwie garście szpinaku i sok z połówki cytryny.
  6. Blenduję wszystkie składniki razem.
  7. Dodaję wody do objętości 1 litra i mieszam dokładnie.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz