przepisy/ śniadanie

Płatki ryżowe z gruszką i imbirem

Tak samo ładnie wygląda jak smakuje. Orzeźwiające i lekkie, a zarazem rozgrzewające śniadanie. Pełny lunchbox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj: Nasza kasza. Roladki z indyka z pieczarkami na parze i kasza pęczak.

Wydrukuj przepis
Płatki ryżowe z gruszką i imbirem
Płatki ryżowe z gruszką, imbirem i miodem
Czas przygotowania 5 min
Czas gotowania 3 min
Porcje
porcja
Składniki
  • 4 łyżki płatków ryżowych
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
  • 1/2 gruszki
  • 1/2 szklanki wody
Czas przygotowania 5 min
Czas gotowania 3 min
Porcje
porcja
Składniki
  • 4 łyżki płatków ryżowych
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
  • 1/2 gruszki
  • 1/2 szklanki wody
Płatki ryżowe z gruszką, imbirem i miodem
Sposób przygotowania
  1. Gruszkę myję, obieram ze skórki i kroję na małe kawałki
  2. Wszystkie składniki mieszam w rondelku i zagotowuję
  3. Gotuję maksymalnie 5 minut od momentu zawrzenia na małym ogniu / prądzie

Podobne wpisy