przepisy/ śniadanie

Jogurt jeżynowo-malinowy

Przyrządzanie we własnym domu rzeczy, które można kupić w kawiarni czy restauracji, sprawia mi niesamowitą frajdę. Nie znam wszystkich tajników profesjonalnego gotowania, ale czasami niewiele trzeba, by smakiem i wyglądem dorównać czemuś, co widzieliśmy w ulubionej knajpce.

jogurt jeżynowo-malinowy | lunchboxodkuchni.pl

Najbardziej można zaszaleć ze śniadaniami i deserami, bo często nie wymagają super specjalistycznych sprzętów. Poza tym zauważam ostatnio, szczególnie w kawiarniach, bardzo miły trend podawania dań szybkich i prostych. Niezależnie, czy jest to jajecznica na bajglu, czy też jogurt z granolą lub smoothie, wiesz, że jest to dobre i świeże i jeśli tylko będziesz mieć czas, możesz powtórzyć to w domu.

jogurt jeżynowo-malinowy | lunchboxodkuchni.pl

Na maliny i jeżyny sezon mamy w pełni. Super szybkim sposobem możemy zrobić z nich kolorowy deser lub śniadanie na słodko. Kilka razy pisałam już o tym, że od dawien dawna nie kupuję żadnych jogurtów poza naturalnymi. Zakup blendera odmienił moje życie w tym temacie. Nawet, jeśli coś dosładzam, to mam nad tym kontrolę. Nie mówiąc już o różnicy smaku między syntetycznymi a prawdziwymi owocami. Dziś jogurt jeżynowo-malinowy rodem z najlepszych hipsterskich kawiarni.

jogurt jeżynowo-malinowy | lunchboxodkuchni.pl

Wydrukuj przepis
Jogurt jeżynowo-malinowy
Jogurt naturalny i sezonowe owoce, czy może być coś lepszego?
jogurt jeżynowo-malinowy | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 5 min
Porcje
Składniki
  • 3 małe jogurty naturalne
  • 125 g malin
  • 125 g jeżyn
  • 4 łyżeczki brązowego cukru
Czas przygotowania 5 min
Porcje
Składniki
  • 3 małe jogurty naturalne
  • 125 g malin
  • 125 g jeżyn
  • 4 łyżeczki brązowego cukru
jogurt jeżynowo-malinowy | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Owoce myję i odsączam od nich wodę.
  2. Blenduję je z cukrem.
  3. Zblendowane owoce mieszam z jogurtem do uzyskania jednolitej konsystencji.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz