Niesamowicie się cieszę, że coraz więcej egzotycznych owoców jest u nas dostępnych. Niektóre z nich pokochałam od pierwszego wejrzenia. Tak było z owocem kaki. Nie dość, że ma fantastyczny kolor, to jeszcze jest jadalny w całości i bardzo słodki. W połączeniu z jogurtem naturalnym daje wręcz obłędny pastelowy pomarańcz. Pełny lunchbox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj Zakochany kundel. Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem.
Czas przygotowania | 10 min |
Porcje |
porcje
|
Składniki
- 360 g jogurtu naturalnego 180 g = 1 mały jogurt
- 2 owoce kaki
- 100 ml wody mineralnej
Składniki
|
|
Sposób przygotowania
- Owoc kaki myję i kroję w ósemki.
- Każdą z ósemek odcinam od skórki.
- Ósemki dodaję do jogurtu i blenduję.
- Dodaję wodę i dokładnie mieszam.