przepisy/ śniadanie

Jogurt naturalny z owocem kaki

Niesamowicie się cieszę, że coraz więcej egzotycznych owoców jest u nas dostępnych. Niektóre z nich pokochałam od pierwszego wejrzenia. Tak było z owocem kaki. Nie dość, że ma fantastyczny kolor, to jeszcze jest jadalny w całości i bardzo słodki. W połączeniu z jogurtem naturalnym daje wręcz obłędny pastelowy pomarańcz. Pełny lunchbox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj Zakochany kundel. Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem.

Wydrukuj przepis
Jogurt naturalny z owocem kaki
Owoc kaki z jogurtem naturalnym to samo zdrowie, słodycz i do tego ten obłędny kolor.
Jogurt naturalny z owocem kaki po zblendowaniu | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 10 min
Porcje
porcje
Składniki
  • 360 g jogurtu naturalnego 180 g = 1 mały jogurt
  • 2 owoce kaki
  • 100 ml wody mineralnej
Czas przygotowania 10 min
Porcje
porcje
Składniki
  • 360 g jogurtu naturalnego 180 g = 1 mały jogurt
  • 2 owoce kaki
  • 100 ml wody mineralnej
Jogurt naturalny z owocem kaki po zblendowaniu | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Owoc kaki myję i kroję w ósemki.
  2. Każdą z ósemek odcinam od skórki.
  3. Ósemki dodaję do jogurtu i blenduję.
  4. Dodaję wodę i dokładnie mieszam.

Podobne wpisy