przepisy/ śniadanie

Płatki owsiane prażone ze słonecznikiem z jogurtem naturalnym i granatem

Płatki owsiane jako składnik są dla mnie nieustającym polem do eksperymentów. Lubię zmieniać ich konsystencję i smak. Wystarczy, że delikatnie je podprażymy razem ze słonecznikiem i już mamy do czynienia z zupełnie inną wersją owsianki. Piękny i soczysty granat doda nam kolorytu i słodyczy.

Płatki owsiane prażone ze słonecznikiem z jogurtem naturalnym i granatem | lunchboxodkuchni.pl

A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Prażone ziarna i słoneczne curry

Wydrukuj przepis
Płatki owsiane prażone ze słonecznikiem z jogurtem naturalnym i granatem
Niby nic, a tak wiele wnosi do smaku. Prażone płatki owsiane i prażony słonecznik. Do tego lekki jogurt i soczysty granat.
Płatki owsiane prażone ze słonecznikiem z jogurtem naturalnym i granatem | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 10 min
Czas gotowania 7 min
Porcje
Składniki
  • 2 łyżki ziaren słonecznika
  • 8 łyżek płatków owsianych górskich
  • 2 małe jogurty naturalne
  • 1/2 owocu granatu
Czas przygotowania 10 min
Czas gotowania 7 min
Porcje
Składniki
  • 2 łyżki ziaren słonecznika
  • 8 łyżek płatków owsianych górskich
  • 2 małe jogurty naturalne
  • 1/2 owocu granatu
Płatki owsiane prażone ze słonecznikiem z jogurtem naturalnym i granatem | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Płatki i ziarna słonecznika wysypuję na suchą rozgrzaną patelnię.
  2. Prażę ok. 7 minut często mieszając.
  3. Owoc granatu obieram i wydobywam pestki.
  4. Na chwilę przed zjedzeniem mieszam ze sobą jogurt, uprażone płatki i ziarna słonecznika oraz pestki granatu.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz