Serek homogenizowany z rabarbarem i kruszonką orzechową
Taka mieszanka rabarbarowa nie musi kojarzyć się tylko z pieczeniem placka na kruchym cieście. Lekki serek, troszkę orzechów i miodu i mamy pyszne drugie śniadanie.
Serek homogenizowany z rabarbarem i kruszonką orzechową
Lekko kwaśny rabarbar, na to lekki serek homogenizowany, a na samej górze słodko karmelizowane orzechy nerkowca.
Czas przygotowania
10min
Czas oczekiwania
10min
Porcje
Składniki
2łodygirabarbaru
2łyżeczkibrązowego cukru
200gserka homogenizowanego naturalnego
4garściorzechów nerkowca
1łyżkamiodu
Czas przygotowania
10min
Czas oczekiwania
10min
Porcje
Składniki
2łodygirabarbaru
2łyżeczkibrązowego cukru
200gserka homogenizowanego naturalnego
4garściorzechów nerkowca
1łyżkamiodu
Sposób przygotowania
Rozgrzewam piekarnik do 200° C na programie góra i dół.
Orzechy kruszę lub siekam, mieszam z miodem i wykładam na blachę wyłożoną pergaminem. Piekę ok. 10 minut, mieszając 2 razy. Po wyciągnięciu blachy z piekarnika, daję orzechom ostygnąć.
Rabarbar myję, osuszam i siekam na kawałki. Wykładam go do otwartego naczynia żaroodpornego i posypuję cukrem. Piekę w piekarniku ok. 10 minut. Mieszam kilka razy. Po wyciągnięciu naczynia z piekarnika daję mu ostygnąć.
Do słoiczka wykładam kolejno ostudzony rabarbar, serek homogenizowany i kruszonkę z orzechów.
Brak komentarzy