Zielone smoothie mają w sobie to coś, co urzeka. Patrzysz na ten słoik i wiesz, że to Ci dobrze zrobi. I to jest sama prawda. Surowy szpinak i avocado to bomby mikroelementów, których nasz organizm bardzo potrzebuje. Szczególnie po zimie.
Jeśli chcesz obejrzeć więcej zdjęć i zobaczyć pełnego lunchboxa z tym przepisem, zajrzyj tutaj Indyjskie inspiracje w polskim wykonaniu
Czas przygotowania | 7 min |
Porcje |
|
Składniki
- 1 awokado
- 2 kiwi
- 2 garście szpinaku baby
- sok z 1/2 cytryny
- 1 cm korzenia imbiru
Składniki
|
|
Sposób przygotowania
- Awokado nacinam dookoła wzdłuż dłuższego boku, przekręcam połówki w odwrotne strony i odciągam je od siebie.
- Wydrążam jedną z połówek łyżką.
- Kiwi obieram i kroję na połówki.
- Imbir obieram i kroję na mniejsze kawałki.
- Wkładam do wysokiego pojemnika awokado, kiwi, imbir, dwie garście szpinaku i sok z połówki cytryny.
- Blenduję wszystkie składniki razem.
- Dodaję wody do objętości 1 litra i mieszam dokładnie.
Brak komentarzy