Smoothie jako szybki posiłek jest dobre zarówno latem jak i zimą. W gorące dni możemy się nim schłodzić, w mroźne – podładować baterie witaminami.
A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Poświąteczny detoks. Smoothie pełne mocy.
Czas przygotowania | 10 min |
Porcje |
|
Składniki
- 0,5 mango 0,5 mango = ok. 140 g
- 5 g świeżego imbiru
- mleko migdałowe tyle, żeby dopełnić objętość do 0,5 l na 1 porcję
Składniki
|
|
Sposób przygotowania
- Mango obieram i kroję w kostkę.
- Imbir obieram i kroję w plastry.
- Składniki blenduję razem.
- Dodaję tyle mleka migdałowego, żeby razem z owocami dopełniło objętość 0,5 l i jeszcze raz blenduję.
Brak komentarzy