Płatki owsiane są tylko bazą. Wszystko to, co zrobimy z nimi w dalszej kolejności wpłynie na to, jak będą smakować na końcu. Również same dodatki możemy podawać w różnej formie. I tak uzyskujemy kolejne oblicze zwykłej owsianki. Dziś z żurawiną i orzechami włoskimi.
A jeśli chcecie zobaczyć pełny LunchBox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, chodźcie tutaj Mocy czerwonych krwinek przybywaj
Wydrukuj przepis
Płatki owsiane z żurawiną i orzechami włoskimi
Niby zwykła owsianka, a jednak zmielone orzechy i wyraźna w smaku żurawina dodają jej zdecydowanie polotu.
Czas przygotowania
10 min
Składniki
8 łyżek płatków owsianych górskich 2 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki orzechów włoskich 2 łyżki miodu szczypta soli 400 ml wody
Czas przygotowania
10 min
Składniki
8 łyżek płatków owsianych górskich 2 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki orzechów włoskich 2 łyżki miodu szczypta soli 400 ml wody
Sposób przygotowania
Płatki z miodem i solą zalewam wodą i zagotowuję.
Gotuję maksymalnie 5 minut od momentu zawrzenia mieszając od czasu do czasu.
Orzechy ścieram na tarce o małych oczkach.
Gdy owsianka jest gotowa, dodaję żurawinę i starte orzechy włoskie.
Brak komentarzy