przepisy/ śniadanie

Smoothie z mango, mleka migdałowego i imbiru

Smoothie jako szybki posiłek jest dobre zarówno latem jak i zimą. W gorące dni możemy się nim schłodzić, w mroźne – podładować baterie witaminami.

Smoothie z mango, mleka migdałowego i imbiru | lunchboxodkuchni.pl

A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Poświąteczny detoks. Smoothie pełne mocy.

Wydrukuj przepis
Smoothie z mango, mleka migdałowego i imbiru
Połączenie słodkiego mango i ostrego imbiru złagodzone mlekiem migdałowym. Pyyycha!
Smoothie z mango, mleka migdałowego i imbiru | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 10 min
Porcje
Składniki
  • 0,5 mango 0,5 mango = ok. 140 g
  • 5 g świeżego imbiru
  • mleko migdałowe tyle, żeby dopełnić objętość do 0,5 l na 1 porcję
Czas przygotowania 10 min
Porcje
Składniki
  • 0,5 mango 0,5 mango = ok. 140 g
  • 5 g świeżego imbiru
  • mleko migdałowe tyle, żeby dopełnić objętość do 0,5 l na 1 porcję
Smoothie z mango, mleka migdałowego i imbiru | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Mango obieram i kroję w kostkę.
  2. Imbir obieram i kroję w plastry.
  3. Składniki blenduję razem.
  4. Dodaję tyle mleka migdałowego, żeby razem z owocami dopełniło objętość 0,5 l i jeszcze raz blenduję.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz