przepisy/ śniadanie

Pasta jajeczna z kiełkami brokuła

Kolejny pomysł na pastę. Temat jest dość obszerny, ale dzisiaj klasyk, czyli pasta jajeczna. Żeby nie było za ciężko, robię ją na bazie twarożku, a dla wyostrzenia smaku dodaję kiełki brokuła. Smacznie? Bardzo!

Pasta jajeczna na chrupkim pieczywie | lunchboxodkuchni.pl

A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Drugie życie świderka

Wydrukuj przepis
Pasta jajeczna z kiełkami brokuła
Smaczna i lekka pasta jajeczna, a do tego odżywcze kiełki brokuła.
Pasta jajeczna - produkty | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 7 min
Czas gotowania 8 min
Porcje
Składniki
  • 4 jajka
  • 4 łyżki twarożku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego lub majonezu (nie przejmuj się, ja też go lubię!)
  • 1/2 łyżeczki tartego chrzanu
  • garść kiełków brokuła
  • pieczywo chrupkie żytnie
  • sól i pieprz
Czas przygotowania 7 min
Czas gotowania 8 min
Porcje
Składniki
  • 4 jajka
  • 4 łyżki twarożku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego lub majonezu (nie przejmuj się, ja też go lubię!)
  • 1/2 łyżeczki tartego chrzanu
  • garść kiełków brokuła
  • pieczywo chrupkie żytnie
  • sól i pieprz
Pasta jajeczna - produkty | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Jajka gotuję ok. 8 minut we wrzątku.
  2. Po ugotowaniu zalewam zimną wodą i obieram.
  3. Kroję je w małą kostkę.
  4. Dodaję serek, chrzan, jogurt lub majonez, sól i pieprz i mieszam delikatnie. Nie mieszam jednak zbyt długo, żeby żółtka całkowicie się nie roztarły.
  5. Pastę nakładam na pieczywo chrupkie, a kiełki brokuła układam na wierzchu.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz