Kolejny pomysł na pastę. Temat jest dość obszerny, ale dzisiaj klasyk, czyli pasta jajeczna. Żeby nie było za ciężko, robię ją na bazie twarożku, a dla wyostrzenia smaku dodaję kiełki brokuła. Smacznie? Bardzo!

A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Drugie życie świderka
    
    
    
    
    
    
    
    
            
        
            
        
    
    Wydrukuj przepis
Pasta jajeczna z kiełkami brokuła
    
     
                
        Smaczna i lekka pasta jajeczna, a do tego odżywcze kiełki brokuła.    
         
     
                
        
    
                                                        
                                                                
                        
            
        
    Składniki
    
                
        
    
            
            
                
        
    - 4 jajka
 - 4 łyżki twarożku
 - 1 łyżka jogurtu naturalnego lub majonezu (nie przejmuj się, ja też go lubię!)
 - 1/2 łyżeczki tartego chrzanu
 - garść kiełków brokuła
 - pieczywo chrupkie żytnie
 - sól i pieprz
 
     
         
 
     
                 
                     
                                         
 
    
    
                        
            
            
        
    Składniki
     
                
        
    
            
             
                
        
    - 4 jajka
 - 4 łyżki twarożku
 - 1 łyżka jogurtu naturalnego lub majonezu (nie przejmuj się, ja też go lubię!)
 - 1/2 łyżeczki tartego chrzanu
 - garść kiełków brokuła
 - pieczywo chrupkie żytnie
 - sól i pieprz
  
     
         
 
     
                 
         | 
                                
            
         | 
                    
    
      
                
        
            
        
    Sposób przygotowania
    
                
        
    
            
            
                
        
    
            
        Jajka gotuję ok. 8 minut we wrzątku.    
                 
            
        Po ugotowaniu zalewam zimną wodą i obieram.    
                 
- 
 
            
        Dodaję serek, chrzan, jogurt lub majonez, sól i pieprz i mieszam delikatnie. Nie mieszam jednak zbyt długo, żeby żółtka całkowicie się nie roztarły.    
                 
            
        Pastę nakładam na pieczywo chrupkie, a kiełki brokuła układam na wierzchu.    
                 
     
         
 
     
         
     
                
            
                
            
                
            
         
 
			
				
				
									
			
						
	 
	
		
	
		
		
									
				
			
	 
						
								
								
			 
Brak komentarzy