przepisy/ śniadanie

Granola orzechowo-cynamonowa

Kolejne wcielenie granoli. Typowo jesienne, bo z cynamonem. Dobrze sprawdzi się z jabłkami, ale również jako samodzielny wyraźny składnik. Pełny lunchbox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj Słodko-gorzka symfonia. Sałatka z cykorią i grejpfrutem.

Wydrukuj przepis
Granola orzechowo-cynamonowa
Granola dobra na wszystko! Dziś w typowo jesiennej wersji, bo z cynamonem.
Upieczona granola na blaszce - | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 7 min
Czas oczekiwania 10 min
Porcje
porcje
Składniki
  • 5 łyżek płatków owsianych górskich
  • 10 łyżek orzechów włoskich
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
Czas przygotowania 7 min
Czas oczekiwania 10 min
Porcje
porcje
Składniki
  • 5 łyżek płatków owsianych górskich
  • 10 łyżek orzechów włoskich
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
Upieczona granola na blaszce - | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Składniki dokładnie ze sobą mieszam.
  2. Wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  3. Piekę ok. 10 minut w 180°C mieszając w połowie pieczenia.
  4. Wyciągam blachę z piekarnika i daję granoli ostygnąć.
  5. Gdy ostygnie i stanie się krucha przekładam ją do słoika i trzymam ją zawsze pod ręką.

Podobne wpisy