Kolejne wcielenie granoli. Typowo jesienne, bo z cynamonem. Dobrze sprawdzi się z jabłkami, ale również jako samodzielny wyraźny składnik. Pełny lunchbox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj Słodko-gorzka symfonia. Sałatka z cykorią i grejpfrutem.
Wydrukuj przepis
Granola orzechowo-cynamonowa
Granola dobra na wszystko! Dziś w typowo jesiennej wersji, bo z cynamonem.
Składniki
- 5 łyżek płatków owsianych górskich
- 10 łyżek orzechów włoskich
- 1 łyżka brązowego cukru
- 2 łyżki płynnego miodu
- 0,5 łyżeczki cynamonu
Składniki
- 5 łyżek płatków owsianych górskich
- 10 łyżek orzechów włoskich
- 1 łyżka brązowego cukru
- 2 łyżki płynnego miodu
- 0,5 łyżeczki cynamonu
|
|
Sposób przygotowania
Składniki dokładnie ze sobą mieszam.
Wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekę ok. 10 minut w 180°C mieszając w połowie pieczenia.
Wyciągam blachę z piekarnika i daję granoli ostygnąć.
Gdy ostygnie i stanie się krucha przekładam ją do słoika i trzymam ją zawsze pod ręką.