przepisy/ śniadanie

Kanapka z mozzarellą, pomidorem, rukolą i pesto

A jakby tak wzmocnić troszkę sałatkę caprese chlebem? Lubię mozzarellę za jej nienarzucający się smak, który pozwala odpocząć od tych bardziej intensywnych. Żeby nie było już całkiem mdło, dodaję odrobinę pesto rozcieńczonego oliwą. Pełny LunchBox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj Zakochany kundel. Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem.

Wydrukuj przepis
Kanapka z mozzarellą, pomidorem, rukolą i pesto
Sałatka caprese wzmocniona chlebem i zapakowana kompaktowo. Lekkie pyszne śniadanko.
Kanapka z mozzarellą, pomidorem i rukolą na talerzu | lunchboxodkuchni.pl
Porcje
Składniki
  • 4 kromki chleba farmerskiego
  • 1 kula mozzarelli
  • 1 pomidor
  • garść rukoli
  • 1 łyżeczka pesto
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Porcje
Składniki
  • 4 kromki chleba farmerskiego
  • 1 kula mozzarelli
  • 1 pomidor
  • garść rukoli
  • 1 łyżeczka pesto
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Kanapka z mozzarellą, pomidorem i rukolą na talerzu | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Wymieszaj oliwę z pesto i złóż, jak lubisz!

Podobne wpisy