Pyszny sposób zarówno na lekkie drugie śniadanie, jak i na zaskoczenie gości podczas letniej imprezy. Pełny lunchbox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj: Nasza kasza. Roladki z indyka z pieczarkami na parze i kasza pęczak.
Czas przygotowania | 10 min |
Porcje |
porcje
|
Składniki
- 1 galaretka cytrynowa w proszku
- 200 ml wody
- 400 g serka homogenizowanego naturalnego 400 g = 1 serek z Lidla
- 1 mango
Składniki
|
|
Sposób przygotowania
- Rozpuszczam galaretkę we wrzątku i odstawiam do ostygnięcia pilnując jednocześnie, żeby nie zaczęła tężeć
- Blenduję mango na gładką masę i odstawiam do lodówki
- Serek przekładam do głębokiej miski
- Gdy galaretka jest wystudzona, ale nadal płynna, wlewam ją po trochę do serka cały czas mieszając
- Przelewam powstałą masę do pojemników i wkładam do lodówki
- Gdy masa serniczkowa stężeje, wykładam na nią mus z mango