przepisy/ śniadanie

Miska truskawkowa z czereśniami, truskawkami i wiórkami kokosowymi

Naprawdę nie pamiętam już, kiedy ostatni raz kupowałam zapas gotowych serków czy jogurtów owocowych w sklepie. Zrobienie ich w domu jest tak banalnie proste, że zupełnie nie czuję potrzeby pakowania w siebie tych sztuczności. Tym bardziej, że gdy od czasu do czasu zdarzy mi się już zjeść coś takiego w przelocie, za każdym razem jestem tak samo zaskoczona ilością cukru, którą zawierają.

Serek truskawkowy z czereśniami | lunchboxodkuchni.pl

Wydrukuj przepis
Miska truskawkowa z czereśniami, truskawkami i wiórkami kokosowymi
Nasze polskie pyszne truskawki, bo sezon na nie w pełni. Do tego czereśnie, które pojawiły się przed chwileczką. Wiórki kokosowe, żeby nudy nie było.
Serek truskawkowy z czereśniami | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 10 min
Porcje
Składniki
  • 2 małe serki homogenizowane 1 serek = 150 g
  • 2 garście truskawek
  • 2 garście czereśni
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
Czas przygotowania 10 min
Porcje
Składniki
  • 2 małe serki homogenizowane 1 serek = 150 g
  • 2 garście truskawek
  • 2 garście czereśni
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
Serek truskawkowy z czereśniami | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Truskawki myję i osuszam. Pozbywam się szypułek.
  2. Część truskawek zostawiam z boku i kroję na kawałki.
  3. Resztę truskawek blenduję z serkiem homogenizowanym.
  4. Czereśnie myję i osuszam. Jeśli mam czas, pozbywam się pestek.
  5. Wykładam do miski serek truskawkowy, następnie truskawki, czereśnie oraz wiórki kokosowe.
  6. Jeśli zabieram to śniadanie do pracy, to do jednego pojemnika wkładam serek truskawkowy, a do drugiego pokrojone owoce. Wiórki kokosowe. Wszystko mieszam ze sobą dopiero na chwilę przed jedzeniem.

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Zostaw komentarz