przepisy/ śniadanie

Owsianka z jagodami goji i płatkami migdałów

Super szybki i super smaczny sposób na śniadanie. Do owsianki nie używam mleka, więc jej smak bazuje na dodatkach. Jeśli jednak macie ochotę na mleko, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby go użyć. Pełny lunchbox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj Czas na kurki – makaron z kurczakiem w sosie kurkowym

Wydrukuj przepis
Owsianka z jagodami goji i płatkami migdałów
Owsianka z jagodami goji i płatkami migdałów
Czas przygotowania 3 minuty
Czas gotowania 3 - 5 minut
Porcje
osoba
Składniki
  • 4 łyżki płatków owsianych górskich
  • 1 łyżka jagód goji
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • 1 łyżka miodu
  • 1 szklanka wody
  • szczypta soli
Czas przygotowania 3 minuty
Czas gotowania 3 - 5 minut
Porcje
osoba
Składniki
  • 4 łyżki płatków owsianych górskich
  • 1 łyżka jagód goji
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • 1 łyżka miodu
  • 1 szklanka wody
  • szczypta soli
Owsianka z jagodami goji i płatkami migdałów
Sposób przygotowania
  1. Płatki owsiane i jagody goji wrzucam do rondelka i zalewam wodą
  2. Zaczynam podgrzewać
  3. Dodaję szczyptę soli i łyżkę miodu, mieszam całość i czekam aż się zagotuje
  4. Gotuję ok. 3 - 5 minut na "małym ogniu" mieszając powtórnie
  5. Płatki migdałów dodaję przed zjedzeniem

Podobne wpisy