Pasta jest dla mnie dobrym sposobem na połączenie składników w taki sposób, żeby nic się z kanapki nie wysypywało, ani by nie była zbyt sucha. Kolory i smaki możemy łączyć dowolnie, ograniczeniem jest jedynie nasza wyobraźnia. Jako bazy lubię używać twarożku, bo wtedy pasta jest lekka.
A jeśli chcecie zobaczyć pełny lunchbox zawierający ten przepis i więcej zdjęć, zapraszam tutaj Pasta i basta!
Czas przygotowania | 7 min |
Porcje |
|
Składniki
- 100 g wędzonego łososia
- 5 łyżek twarożku typu Almette
- 1 łyżeczka tartego chrzanu
- siekany koperek tyle, ile lubisz
- pieczywo chrupkie żytnie
Składniki
|
|
Sposób przygotowania
- Łososia kroję w bardzo drobną kostkę.
- Koperek drobno siekam.
- Mieszam łososia, serek i chrzan.
- Smaruję pieczywo pastą i posypuję koperkiem.
Brak komentarzy