przepisy/ śniadanie

Płatki jaglane z brzoskwinią i żurawiną

Gdy myślimy o płatkach na śniadanie, zwykle pierwsze co nam przychodzi do głowy, to płatki owsiane. Jednak sklepy oferują nam dziś znacznie bogatszą ofertę. Mamy do wyboru jeszcze kilka innych rodzajów płatków śniadaniowych, w tym płatki jaglane. Są zupełnie inne w smaku, więc warto ich również spróbować. Płatki nie wszystkich firm są konkurencyjne cenowo, ale po pierwsze w niektórych sklepach możemy znaleźć tańsze marki. Po drugie jedno opakowanie może starczyć na dość długo. Jednorazowo nie zużywamy ich dużo, a i starając się zbalansować dietę nie będziemy ich jeść codziennie. Pełny LunchBox zawierający ten przepis znajdziesz tutaj Eleganckie oszustwo – tarta kalafiorowa

Wydrukuj przepis
Płatki jaglane z brzoskwinią i żurawiną
Zdrowe i smaczne, czyli przyjemne z pożytecznym. Płatki jaglane, a do nich brzoskwinia, na którą sezon w pełni oraz suszona żurawina, która zabezpieczy przed jesiennymi przeziębieniami.
Płatki jaglane z żurawiną i brzoskwinią | lunchboxodkuchni.pl
Czas przygotowania 5 min
Czas gotowania 5 min
Porcje
Składniki
  • 3 łyżki płatków jaglanych błyskawicznych
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 brzoskwinia
  • garść suszonej żurawiny
  • 0,5 szklanki wody
Czas przygotowania 5 min
Czas gotowania 5 min
Porcje
Składniki
  • 3 łyżki płatków jaglanych błyskawicznych
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 brzoskwinia
  • garść suszonej żurawiny
  • 0,5 szklanki wody
Płatki jaglane z żurawiną i brzoskwinią | lunchboxodkuchni.pl
Sposób przygotowania
  1. Brzoskwinię obieram ze skórki obieraczką do ziemniaków i odcinam po kawałku od zewnątrz w kierunku pestki.
  2. Płatki zalewam wodą, dodaję miód i brzoskwinię i zagotowuję.
  3. Gotuję ok. 3 - 5 minut od momentu zawrzenia.
  4. Żurawinę dodaję bezpośrednio przed jedzeniem.

Podobne wpisy